Filedruk blijft 'ongebruikelijk' toenemen

Icoon FileVolgens de Verkeersinformatiedienst (VID) zal de filedruk aan het einde van dit jaar zeker met 10% toegenomen zijn. Dit komt doordat de groei van het aantal en de lengte van de files ongebruikelijk groot is. Een van de belangrijkste oorzaken volgens de VID is dat de capaciteit op de weg 'echt op' is.

"Automobilisten zijn efficiŽnter gaan rijden, met minder dan een seconde afstand. Ze kunnen niet nog dichter op elkaar gaan rijden, dat houdt een keer op. Je ziet daardoor heftige reacties op het verkeer als het een keer slecht weer is en ze onderling meer afstand houden", aldus Patrick Potgraven van de VID.

Ook het groot onderhoud aan de belangrijke snelwegen zorgt voor meer filegroei. De werkzaamheden aan de A4 en de reparatie van de Hollandse Brug op de A6 waren in het verleden heel ingrijpend volgens de VID. Ook vandaag is het weer raak als gevolg van wegwerkzaamheden. Door de volledige afsluiting van de A4 richting Den Haag staat er maar liefst 18 kilometer file op de A44 richting Wassenaar.