Met engelen pratende prinses onder vuur

Icoon KoningshuisDe Noorse prinses Martha Louise ligt onder vuur. De Noorse krant Bergens Tidende heeft de prinses opgeroepen haar koninklijke titel op te geven omdat ze beweert te praten met engelen. De 35-jarige Martha is vierde in lijn van troonopvolging.

Ze heeft heel wat kritiek van de media over zich heen gekregen sinds ze betrokken blijkt bij een alternatieve privťschool die mensen leert met engelen te praten. Naast engelen beweert Martha Louise ook nog met paarden te kunnen praten. Koningshuiskenners vinden dat leden van het koninklijk huis zich niet moeten inlaten met spirituele zaken. Ook wordt betwijfeld of Martha Louise geestelijk alles wel op een rijtje heeft.

Martha Louise schreef op internet dat ze via de school heeft geleerd te communiceren met engelen en paarden. In een televisie-interview lichtte ze toe hoe hoe ze met de engelen communiceert. De onrust in de media vergelijkt ze met een heksenjacht. "Een paar honderd jaar geleden hadden ze me op de brandstapel gegooid." Martha Louise is de dochter van koning Harald V en koningin Sonja. Ze is een oudere zus van kroonprins Haakon. Vijf jaar geleden trouwde ze met een Noorse schrijver.


Heeft Martha Louise het nog wel op een rijtje?