Politie moet verdachte zaak Madeleine schrappen

Icoon MisdaadDe Portugese politie moet de in Portugal wonende Brit Robert Murat schrappen als officiŽle verdachte in de zaak van de verdwijning van het Britse meisje Madeleine. De politie zal Murat daarover binnen enkele dagen informeren.

Dat schrijft†de Britse krant The Times†vandaag op gezag van politiebronnen. Murat is tot dusver de enige officiŽle verdachte in de zaak van Madeleine, die begin mei verdween uit een appartement in een vakantiepark aan de Portugese Algarve. Volgens The Times heeft de politie onvoldoende bewijs tegen de 33-jarige Murat verzameld. De politie moet hem daarom als verdachte laten vallen.

Toen Madeleine verdween, verbleef Murat in het huis van zijn moeder in dezelfde vakantieplaats: Praia da Luz. Begin deze week zou de politie nog auto's hebben onderzocht, die eigendom van Murat zijn. De half-Portugese†Murat werd in het begin van het onderzoek vastgezet voor verhoor omdat hij bovenmatig geÔnteresseerd was in het onderzoek. Na een dag werd hij echter vrijgelaten. Later werden op zijn computer sporen van kinderporno aangetroffen.


Robert Murat