Boonen wint zesde etappe voor Freire

Icoon Tour de FranceMet nog 183 renners in koers werd de zesde etappe verreden. Na 199,5 kilometer was Tom Boonen van de Quickstep-ploeg de snelste. Rabobank-coureur Oscar Freire kwam net te kort voor de overwinning. De etappe van vandaag begon in Semur-en-Aumoix en eindigde in Bourg-en-Bresse. Onderweg moesten twee colletjes worden beklommen, beide van de vierde categorie. Net als eerder deze week ook nu weer een snelle ontsnapping. Bradley Wiggins ging er al kort voor de start vandoor en hij zag zijn voorsprong gestaag oplopen. De voorsprong van de Brit groeide steeds sneller, Andriy Grivko probeerde de eenzame koploper nog te vergezellen maar zijn vluchtpoging liep op niets uit.

Het peloton wist dat Wiggins in principe geen kans maakte op de overwinning, wetende dat de weg naar de finale vlak is. De grote groep liet de voorsprong van Wiggins dan ook oplopen tot maximaal 17’20”.

Lange tijd gebeurde er niet veel, afgezien van enkele tussensprints om de groene trui en bergtrui. Het peloton liet het verschil teruglopen tot rond de minuut en hield dat meerdere kilometers vol. Zeven kilometer voor de meet pas werd Wiggins gegrepen. De eenzame strijder van het eerste uur kon niet meer en moest zelf het peloton laten gaan. Ook Alexandre Vinokourov maakte een slechte indruk. De man die gisteren zwaar ten val kwam maakte een veelzeggend gebaar.

Met nog een kilometer voor de wielen naderde de finale. Wederom moest een massasprint de winnaar opleveren. Het lukte hem eerder niet maar vandaag was Tom Boonen wel succesvol. De Belg won voor Oscar Freire en Erik Zabel.

Meer Tournieuws lees je natuurlijk op de FOK!sport Tourmanager!
Submitter:  Bron: FOK!sport