YouTube start Nederlandse site

Icoon InternetVideosite YouTube heeft nu ook een Nederlandse versie. De startpagina is in het Nederlands en ook de zoekfunctie spreekt onze taal. Naast in Nederland lanceert YouTube ook lokale sites in BraziliŰ, Frankrijk, Ierland, ItaliŰ, Japan, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

In de komende tijd wordt de Nederlandse site nog verder uitgewerkt. Alle lokale sites zullen 'een geheel lokale gebruikerservaring' bieden, zegt het bedrijf.

"Video is universeel en stelt mensen van over de hele wereld in staat om te communiceren en ideeŰn uit te wisselen. Met onze bekendmaking van vandaag breiden we ons toch al wereldwijde platform verder uit om het een nog grotere relevantie te geven voor onze lokale communities", aldus Chad Hurley, medeoprichter en Chief Executive Officer van YouTube. "YouTube wordt nu nog toegankelijker en interessanter voor een wereldwijd publiek en we hopen YouTube in meerdere landen te introduceren in de komende maanden."

Oftewel: YouTube hoopt op deze manier nog meer bezoekers te trekken. Het bedrijf is ondertussen ook bezig internationale en lokale contentaanbieders te contracteren, waaronder omroepen als de BBC, France 24, het Spaanse Antena 3 en Cuatro TV, het Portugese RTP, de Nederlandse VPRO en NPO (publieke omroep), maar ook Europese voetbalclubs zoals Chelsea, AC Milan, Barcelona en Real Madrid, en non-profitorganisaties zoals Greenpeace, Friends of the Earth, de UNHCR en MÚdecins du Monde.

Met dank aan JHess voor de submit.