Herman Finkers maakt comeback

Na jaren van afwezigheid, keert ťťn van de grootste grappenmakers allertijden weer terug op de planken. Herman Finkers heeft gisteravond de eerste zogeheten inspeelvoorstelling gegeven van zijn nieuwe theaterprogramma 'Na de pauze'.

Bezoekers lieten zich verrassen. Ze hadden een kaartje gekocht zonder te weten wie er zou komen optreden. Vanaf de zomer is zijn nieuwste programma in heel Nederland te zien.

De show was een proef, om te kijken of Finkers nog wel terug op de planken wil. "Na afloop van de voorstelling ga ik met een biertje aan de bar zitten en ga ik bedenken of ik ermee verder ga of niet", zou Finkers voor het optreden hebben gezegd. En blijkbaar wil de sympathieke komiek maar al te graag terug het podium op.

Binnenkort maakt Finkers de data van de voorstellingen bekend. De officiŽle premiŤre vindt na een reeks try-outs plaats in de Nijmeegse Schouwburg, op 25 oktober. De kaartverkoop voor dit optreden begint op acht mei.

Al bijna dertig jaar zit de nu 52-jarige cabaretier in het vak. Na negen succesvolle theaterprogramma's besloot hij in 2000 een pauze in te lassen. Vlak na zijn besluit bleek Finkers aan leukemie te lijden, waardoor hij al vele jaren niet heeft kunnen optreden.

Met dank aan burger voor de submit.