Lichaamsdelen: levering aan huis

Icoon OpmerkelijkTwee pakketjes gevuld met menselijke lichaamsdelen werden afgelopen donderdag bezorgd bij Franck en Ludivine Larmande's huis in Michigan, Noord-Amerika. In de pakketjes zaten een lever en een stuk van een hoofd. De zending was bedoeld voor een medisch onderzoekslaboratorium. De lichaamsdelen, afkomstig uit China, werden fout afgeleverd door een DHL-express chauffeur die dacht dat de pakketjes onderdelen van een tafel bevatten.

"Mijn man begon met het uitpakken van één van de pakketjes en zei: dit is vreemd, het lijkt op een lever" aldus Ludivine Larmande. "Hij begon met het openen van het tweede pakketje maar stopte zodra we het oor zagen.".

Het stel belde meteen de plaatselijke politie. Deze stelden vast dat de lichaamsdelen bestemd waren voor medisch onderzoek. De autoriteiten denken dat nog 28 pakketjes met lichaamdelen mogelijk verspreid zijn over het land. Twee van vijf pakketten op weg naar het laboratorium zijn opengebroken, de inhoud lag over de hele vloer.

"Het is zeker een schok voor mensen als ze hun pakketjes openen, maar er is geen risisco voor de gezondheid" volgens een woordvoerder van de politie. DHL onderzoekt hoe deze fout heeft kunnen gebeuren en waar de andere pakketjes onderweg naartoe zijn.