Schoolboek: Alle terroristen zijn moslims

Icoon Denemarken Alle terroristen zijn moslims. Dat staat in een schoolboek dat gedoceerd wordt op basisscholen in Denemarken. Het omstreden boek 'Wij en het christendom' van de uitgever Malling Beck heeft in Denemarken en in de islamitische wereld tot veel ophef geleid. Dat schrijft de Deense krant Politiken.

In het boek 'Wij en het christendom' worden naast het christendom ook andere godsdiensten behandeld. Eerst moeten de 5e klas-leerlingen een pagina lezen over het bloedbad door moslimseparatisten op een school in de Noord-ossetische stad Beslan. Dan lezen ze over de aanvallen van 11 september 2001 en de terrorist Osama Bin Laden.

Wij en het cristendomPas daar wordt de islam aan de kinderen geïntroduceerd, waarbij er nog meer over moslims en terrorisme komt. Er wordt niet gerept over terroristische organisaties die niets met de islam te maken hebben. Op het eind moeten de kinderen dan de vraag beantwoorden: 'Waarom is er terreur in de wereld?'

Bovendien staat er in het boek: "Ook al zijn niet alle moslims terroristen, alle terroristen zijn wel moslims." Het citaat stamt van de arabische tv-zender al-Arabiya, maar wordt niet tegengesproken. De twee gewraakte passages worden nu omgeschreven en de scholen die het boek hebben ingekocht, kunnen het retourneren.

Eind vorig jaar was er in de islamitische wereld ook veel ophef ontstaan over Denemarken. Toen hadden cartoontekenaars in de Deense krant Jyllands-Posten spottende tekeningen geplaatst over de islamitische profeet Mohammed. Dat leidde toen tot maandenlange protesten en rellen in overwegend islamitische landen.

Met dank aan theredplanet voor de submit.