Commissaris bestolen van pet

Icoon OpmerkelijkCommissaris Marc Jacobs van het Leeuwarder politiekorps zal het de komende tijd even zonder pet moeten stellen. De korpschef is woensdagavond namelijk bestolen van zijn huidige hoofddeksel. EÚn en ander zou zijn gebeurd tijdens een informatieavond voor burgers over een geplande opvangruimte voor hero´nejunks in de Friese hoofdstad.

Zijn pet heeft waarschijnlijk een nieuw al dan niet tijdelijk baasje gevonden in ÚÚn van de bezoekers van de bijeenkomst. "Ik had mijn pet op een stoel gelegd en na afloop van de avond liep ik met een paar buurtbewoners de gang op. Toen ik terugging om mijn pet te halen was hij weg", aldus Jacobs. Vastberaden ging het Leeuwarder politie-opperhoofd op zoek naar zijn hoofddeksel. "Ik heb een zoektocht door het gebouw op touw gezet, ik heb de mensen van de techniek gevraagd en in prullenbakken gekeken". Vergeefse moeite, want nog immer staat de pet te boek als zijnde vermist.

Jacobs sluit niet uit dat emoties rondom de toekomstige gebruikersruimte bij de buurtbewoners meespelen in de zaak. "Dat is speculeren, maar het zou me niets verbazen". De commissaris is bereid over zijn hart te strijken indien zijn pet bij hem wordt terugbezorgd. "Dan schaar ik het onder een niet geslaagde grap en wordt de persoon niet vervolgd". Voor de zekerheid heeft hij zijn secretaresse wel een nieuwe pet laten bestellen.
Met dank aan Snotslak voor de submit.