Hulscher 'hoer' noemen leidt tot klacht

Icoon ShowbizzWe hebben een onvervalste rel in de wereld die showbizz heet: RTL Boulevard-presentator Albert Verlinde krijgt een aanklacht aan zijn broek van tv-presentatrice Mariska Hulscher. Verlinde noemde haar in Boulevard deze week tot drie keer toe een ''hoer''. De niet op zijn mondje gevallen Verlinde deed dat omdat hij vond dat Hulscher aan het zaniken was over haar huwelijk dat ze zelf na een paar weken al weer voor gezien hield.

Hulscher beklaagde zich vorige week in een column over de maffia van de roddelpers, die haar na die flitsscheiding onheus bejegend zou hebben. De tv-presentatrice trouwde een paar maanden terug tijdens een met veel tam tam omgeven ceremonie met Ary Schouwenaar en liet dat huwelijk na een paar weken onverwacht klappen. Het gestrande huwelijk is inmiddels uitgegroeid tot een ongekende showbizz-rel. ''Ary zou de kinderen hebben geslagen, zij zou een ander hebben en zelfs abortus hebben laten plegen omdat ze geen moeder wilde worden.''

Afschuw
Verlinde liet maandag in RTL Boulevard weten geen greintje respect te hebben voor de manier waarop Hulscher haar huwelijk aan de bladen had verkocht en ook nog eens haar huwelijksreis gefinancierd had met de verkoop van de foto's. Ook sprak hij zijn afschuw uit over de manier waarop Mariska haar man via een persbericht liet weten dat ze van hem wilde scheiden. Ook haar perswoordvoerder, Bart Maussen, werd door Verlinde zwaar gehekeld.

Diezelfde Maussen noemt de belediging van Verlinde vandaag ''ongepast, ongehoord en beneden alle peil.'' Volgens hem is het ''erg kwetsend'' voor Hulscher dat ze als hoer op de landelijke beeldbuis is weggezet: ''Dadelijk ís ze voor Nederland de hoer.''

Witteman
Hulscher zal maandag te gast zijn bij de lancering van de nieuwe talkshow van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Daar zal ze ook haar boosheid over Verlinde laten blijken, maar over wat er tussen haar en Ary is gebeurd, daar zal zij met geen woord over reppen.

Albert Verlinde reageert laconiek op de aanklacht: ''Ik blijf bij mijn bewoordingen. Ik wens Mariska veel succes.'' Een opvallend detail is overigens dat Hulschers kortstondige echtgenoot Ary Schouwenaar regisseur is van RTL Boulevard. Hij regisseerde echter niet de aflevering waar Verlinde het H-woord liet vallen. Die uitzending is hier terug te zien.



Hulscher boos op roddelnicht Verlinde

Met dank aan pberends voor de submit.