Lange weg te gaan naar vrede in Libanon
Emile Lahoud, de president van Libanon die dichtbij Hezbollah-bondgenoot Syrië staat, zet ook vraagtekens bij het plan. De president vindt de terugtrekking van Hezbollah "Israëlische eisen" en zei dat "Israël de oorlog niet gewonnen heeft". Lahoud wil pas onderhandelen als Israël zich heeft teruggetrokken uit al het Libanese grondgebied. Dit standpunt staat lijnrecht tegenover dat van premier Fouad Siniora en andere kabinetsleden.
Siniora vindt dat alleen het Libanese leger het recht heeft wapens te dragen, en vindt dat Hezbollah ontwapend moet worden. Een andere minister is bang dat de "onduidelijkheid" binnen het Libanese kabinet ervoor zorgt dat Israël het aanbod weigert. Het lijkt erop dat de president een streep zet door het plan van de VN-Veiligheidsraad. De wil van Hezbollah is belangrijk, omdat het Libanese leger te zwak is om de beweging de baas te zijn.
Grondoffensief
Israël gaat het grondoffensief in Libanon mogelijk uitbreiden. Premier Ehud Olmert wil dat experts een kosten-batenanalyse maken van het uitbreidingsplan. Ondertussen gaan de gevechten in Libanon gewoon door. Veel tanks zijn het oorlogsgebied ingetrokken en hebben op verschillende plaatsen kogels afgevuurd. In het oosten van het land werden elf vrachtauto's die brandstof vervoerden onder vuur genomen. Een aanval op het Ain El-Helwe-vluchtelingenkamp in Sidon heeft een persoon gedood en vier verwond. Eerder viel Israël Ghaziya aan, waar acht doden en meer dan dertig gewonden vielen. Daarbij werd een grote begrafenisstoet getroffen. Vijftienhonderd mensen waren bijeen gekomen om vijftien doden door een eerdere Israëlische aanval te herdenken. Waarschijnlijk liggen er nog mensen onder het puin. Israël probeerde de sjeik Mustafa Khalifeh te raken, een geestelijke die aan Hezbollah gelieerd is.
De Jordaanse koning Abdullah denkt dat de situatie in het Midden-Oosten elk moment kan exploderen. Zelfs als Hezbollah vernietigd of ontwapend is. is de vijandigheid tegen Israël zo groot dat er een andere verzetsgroepering zal ontstaan in Syrië, Egypte, Irak of zelfs Jordanië. Abdullah veroordeelde de "Israëlische agressie", maar riep Jordaniërs op om zich te distantiëren van extremistische denkbeelden. Hij vindt dat de oorlog de invloed van de gematigde landen in het Midden-Oosten verzwakt.
Israël breidt grondoffensief mogelijk uit