Boze vader verft deuren rechtbank paars

Icoon JustitieEen 56-jarige Emmenaar van de actiegroep Familie4Justice is dinsdagmorgen door de politie aangehouden wegens vernieling. Hij werd opgepakt omdat hij de deuren van de rechtbank in Assen paars had geverfd.

Familie4Justice is een organisatie die strijdt voor de kinderrechten, met name op het gebied van omgang met beide ouders. Actievoerder G. Rorije vindt dat de Raad van Kinderbescherming onvolledige rapporten opstelt die, in geval van een echtscheiding, altijd in het nadeel van de vader uitpakken. Daarom kwam hij tot zijn daad. Volgens Rorije staat het nieuwe kleurtje van de deur voor gelijkheid, iets dat in het omgangsrecht ver te zoeken is.

De actie zelf verliep rustig. Naast Rorije waren er ook enkele sympathisanten aanwezig. Deze werden niet gearresteerd omdat ze niet daadwerkelijk meehielpen. Op het moment dat de actie plaatsvond was de rechtbank nog niet geopend.

Enkele uren na zijn arrestatie werd de actievoerder weer vrijgelaten. Hij moet de schade vergoeden en een boete van 130 euro betalen. Hoeveel de schade bedraagt, is nog niet bekend.


De bewuste paarse deur en de dader. Bron: 112drenthe.com


Met dank aan YubYub, ixis en heineken6pack voor de submit.