IsraŽl klaar voor grondoffensief in Libanon

OorlogIsraŽl staat op het punt om met duizenden soldaten een aanval te beginnen in het zuiden van Libanon aan de grens. Volgens de IsraŽlische krant Haaretz zijn er duizenden militairen naar Libanon gestuurd om te worden ingezet bij een grootschalig grondoffensief tegen Hezbollahstellingen.

De IsraŽlische regering heeft honderdduizenden mensen in het zuiden van Libanon inmiddels het dringende advies gegeven ''onmiddellijk'' te vluchten. Een hoge IsraŽlische commandant zei dat IsraŽl binnenkort mogelijk heel veel reservisten oproept.

Excuus
Het aantal raketbeschietingen van de Hezbollah op IsraŽl is gisteren drastisch gedaald. Volgens tellingen van het IsraŽlische leger kwamen er donderdag 15 projectielen van Hezbollah neer in het noorden van het land. Daarvoor waren dat er nog meer dan 100 per dag.

Hezbollah heeft overigens zijn excuses aangeboden voor de dood van twee IsraŽlisch-Palestijnse kinderen in Nazareth. De twee slachtoffertjes van 3 en 9 jaar kwamen om het leven bij een raketaanval van de militante beweging. ''Ik vraag de familie om vergeving. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid'', aldus de Libanese Hezbollah-leider Hassan Nasrallah in een interview met de Arabische tv-zender al-Jazeera.

Met dank aan TaLoN.NL voor de submit.