7 jaar en tbs voor Amsterdamse pedofiel

JustitieDe 56-jarige Querido D. uit Amsterdam is gisteren veroordeeld tot 7 jaar cel en tbs met dwangverpleging wegens seksueel misbruik van jongeren. De uitspraak is een stuk lager dan de eis van twee weken terug, want die bedroeg 12 jaar cel met tbs. De rechtbank hield namelijk rekening met de verminderde toerekeningsvatbaarheid van D. en vond ook een aantal feiten niet bewezen.

D. heeft zich jarenlang schuldig gemaakt aan pedoseks met jonge jongens. Sommige van zijn slachtoffers waren niet ouder dan negen jaar. Hij palmde vooral jongens in uit gezinnen met een 'minder stabiele' thuissituatie. Deze gaf hij meer tijd en aandacht dan hun ouders. De jongens kregen dan het gevoel een speciale band met de man te hebben waarna hij langzaam aanstuurde op seks. Hij heeft toegegeven dat hij in de loop der jaren circa 30 jongens heeft misbruikt. Dat gebeurde overwegend op zijn bootje.

D. is van beroep beeldend kunstenaar en sinds 1984 werkloos. Zijn leven bestond uit zijn boot. Al vanaf 1973 begon hij zich actief met pedoseks bezig te houden.

Met dank aan Rianne84 en POLITIEK_IS_MOORDEND voor de submit.