Geweld in Libanon duurt voort

OorlogIsraŽl heeft gisteren een ongekend zwaar bombardement uitgevoerd op een bouwwerk in Beiroet. Volgens de IsraŽliŽrs bevond zich onder het gebouw een bunker van Hezbollah, waarin mogelijk de top van de militante beweging van sjiitische moslims aanwezig was. Volgens Hezbollah ging het echter om een moskee in aanbouw.

Aan de Libanese kant van de grens met IsraŽl wordt vandaag, evenals gisteren, weer hevig gevochten tussen IsraŽlische troepen en strijders van Hezbollah. Aan beide zijden zouden doden en gewonden te betreuren zijn.

De IsraŽlische luchtmacht bombardeerde gisteren een groot aantal doelen in Libanon. Daarbij kwamen volgens de Libanezen 63 mensen om het leven, het grootste dodental op ťťn dag sinds de strijd vorige week begon. In totaal zijn er volgens de autoriteiten in Libanon al zo'n 300 doden gevallen.

De IsraŽlische vice-premier Shimon Peres heeft het door de Libanese autoriteiten genoemde aantal slachtoffers van de IsraŽlische aanvallen, overigens in twijfel getrokken. Op CNN zei Peres: ''De cijfers zijn niet acceptabel. Wij geloven dat de informatie die uit Libanon komt totaal onbetrouwbaar is.''

In IsraŽl vielen gisteren ook weer burgerslachtoffers. Hezbollah vuurde tientallen raketten af op verscheidene IsraŽlische steden waaronder Nazareth. In deze voornamelijk door IsraŽlische Palestijnen bewoonde stad kostte dit aan twee IsraŽlisch-Palestijnse kinderen van 3 en 9 jaar het leven. Sinds de strijd begon zijn 28 IsraŽli's gedood.