Auto Klinsmann duurder dan die van Paus

Icoon Opmerkelijk De oude auto van Jürgen Klinsmann, de bondscoach van Duitsland, heeft een recordbedrag van 300.000 euro bereikt op veilingsite eBay. Hiermee is de auto meer waard dan de oude auto van paus Benedictus XVI, die vorig jaar voor 245.000 dollar onder de hamer ging bij eBay. Klinsmann reed in de periode 1994-1995 met de wagen toen hij bij Tottenham Hotspur voetbalde.

De blauwe Volkswagen Kever Cabrio uit 1967, met een 44 pk luchtgekoelde motor, is vanaf de registratie in 1967 nog nooit bij een ongeval betrokken geweest. Normaal gesproken zou de wagen 12.000 euro waard zijn. De huidige eigenaar wil anoniem blijven, maar hij bevestigt dat de naam van Jürgen Klinsmann voorkomt op de registratiepapieren van eerdere bezitters.

Klinsmann zegt dat hij de auto weggegeven had toen hij stuk was. Hij vond het leuk om er in te rijden en gebruikte hem ook om een statement te maken bij de andere voetballers voor wie het een sport was juist een zo duur mogelijke auto te rijden. De Duitse bondscoach zal de wagen zelf in ieder geval niet kopen. Op een recente persconferentie zei Klinsmann: "Ik kan het niet aanraden op deze auto te bieden, hij was al helemaal verroest toen ik hem weg deed".