Leeuwenhose toegestaan in stadions

LeeuwenhoseDe Leeuwenhose, een soort lederhose, gemaakt van oranje stof, met een leeuwenstaart en met heel groot 'Bavaria' erop, zal in het vervolg toegestaan zijn bij de oefenwedstrijden van het Nederlands elftal. Desalniettemin mag Bavaria in een straal van tien kilometer rond het stadion waar de wedstrijd plaatsvindt geen promotieactiviteiten ontplooien en dus ook de broek niet gratis uitdelen. Dat is het resultaat van het kort geding dat vandaag diende in Utrecht.

Afgelopen zaterdag deelde Bavaria de broeken wel uit bij de wedstrijd Nederland-Kameroen. De KNVB pikte dit niet en liet, om hun sponsor Heineken te beschermen, de broeken niet toe in het stadion. Het resultaat was dat verschillende mensen, die de broek al eerder verkregen hadden, in onderbroek de wedstrijd moeten bijwonen. Bavaria was woedend, omdat de regels het niet-sponsoren weliswaar verbieden om reclame te maken bij de wedstrijden, maar niets zeggen over de kleding van supporters. Volgens Bavaria moet iedereen zelf weten wat hij aantrekt, of het nu een broek van Dockers is of van Bavaria. Extra verbolgen was Bavaria om het feit dat Heineken een paar jaar geleden in dezelfde situatie zat vanwege de Heinekentoeters annex -hoeden, waarover Heineken ůůk woedend was.

Uiteindelijk dwong de rechter de KNVB dus om de broek niet meer te weren. Bavarialiefhebbers kunnen vanavond dus hun broek aanhouden tijdens Nederland-Mexico. Bavaria mag geen promotie meer maken rond de stadions. De KNVB liet weten tevreden te zijn met de uitspraak.