Lijfwacht Busta Rhymes doodgeschoten

Icoon MisdaadEen lijfwacht van rapper Busta Rhymes (echte naam: Trevor Smith) is zondag doodgeschoten in New York. De 29-jarige Israel Ramirez, al zo'n tien jaar een bodyguard van Smith, raakte tijdens de opname van een nieuwe videoclip van de rapper betrokken bij een vechtpartij en werd in zijn borst geschoten. Hij overleed aan zijn verwonding.

Busta Rhymes was rond half twee 's nachts samen met onder meer 50 Cent, Mary J. Blige, Missy Elliott en Lloyd Banks aanwezig in een tot studio omgetoverd pakhuis in de wijk Brooklyn voor de opname van een clip. Er waren zo'n vijfhonderd mensen bij aanwezig. Op een gegeven moment ontstond er ophef, en werden enkele mensen het gebouw uitgestuurd. Ramirez raakte vervolgens buiten de studio betrokken bij een vechtpartij en werd neergeschoten. Hij werd nog wel overgebracht naar het ziekenhuis, maar dat mocht niet meer baten.

Er zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht, wel is een wapen gevonden dat wellicht het moordwapen is. Ramirez kwam in 2001 in het nieuws toen hij optrad als getuige in de rechtszaak tegen Sean 'Diddy' Combs. Busta Rhymes wil geen commentaar op het gebeuren geven.