Voetbal: Uitslagen Eredivisie (week 51)

Icoon Eredivisie Koploper PSV gaat het nieuwe jaar ook in als de lijstaanvoerder. De Eindhovenaren verloren voor het eerst in 2005 punten in eigen huis door gelijk te spelen tegen FC Twente. Feyenoord profiteerde van het puntverlies door een ruime thuisoverwinning. Ajax ging uit bij SC Heerenveen onderuit en zag de nieuwe aankoop Huntelaar tegen scoren.

PSV wist het succesvolle 2005 niet af te sluiten met een overwinning. De ploeg van Hiddink kwam thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Twente. Het was voor de Eindhovenaren het eerste puntverlies in het Phillips-stadion in 2005. Feyenoord profiteerde met een ruime overwinning op de nummer voorlaatst Willem II. De Tilburgers werden met 6-1 afgedroogd, onder meer door drie doelpunten van Dirk Kuijt. De Rotterdammers naderen de landskampioen nu op één punt. AZ is nu derde, maar heeft nog een wedstrijd tegoed.

Ajax ging na een goede periode van vier overwinningen op rij onderuit bij SC Heerenveen. In het Abe Lenstra stadion wonnen de Friezen met 4-2 van de Amsterdammers. De nieuwe aankoop van Ajax, topscorer Huntelaar, scoorde in zijn laatste wedstrijd tegen zijn nieuwe club. FC Groningen doet goed mee in de Eredivisie met een 1-3 uitzege bij Roda JC. Heracles Almelo boekte een zeer belangrijke overwinning op Vitesse in de strijd tegen degradatie (3-1). RBC Roosendaal ging voor de veertiende maal dit seizoen onderuit, het verloor met 1-2 van FC Utrecht.

Uitslagen:

Donderdag 29 December 2005:

RBC Roosendaal - FC Utrecht 1-2
PSV - FC Twente 1-1
Feyenoord - Willem II 6-1

Vrijdag 30 December 2005:

Roda JC - FC Groningen 1-3
Heracles Almelo - Vitesse 3-1
SC Heerenveen - Ajax 4-2

Klik hier voor de ranglijst over het jaargang 2005!

-
Zie voor uitgebreidere informatie en karakteristieken de FOK!voetbalmanager!