Bever krijgt boom op de kop

Kurk had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenEen tragisch ongeval heeft dit weekend ťťn van de twee bevers die in het natuurgebied de Biesbosch verblijven het leven gekost. Het ongelukkige diertje maakte een ernstige inschattingsfout toen het bezig was een boom door te knagen. De boom ging om, maar viel daarbij bovenop de noeste werker, die de klap niet overleefde.

De bevers Makker en Mieneke woonden in een omheind gebied naast het Biesboschcentrum, dat vlakbij Dordrecht ligt. In het beverobservatorium kan het publiek de levenswijze van bevers van dichtbij bekijken. Volgens de website van Nationaal Park de Biesbosch is het nog niet duidelijk wie van de twee bevers overleden is. Uit sectie moet de identiteit blijken.

De beide bevers waren overigens niet meer de jongsten. Makker kwam in 1990 op driejarige leeftijd in de Biesbosch wonen. Hij was aanvankelijk samen met zijn maatje Moek, maar in 1991 ontsnapten de dieren door een gat in de omheining. Makker werd teruggevonden, Moek was en bleef spoorloos. Vanaf 1993 was Mieneke het nieuwe gezelschap van Makker. Een bever kan ongeveer achttien jaar worden. Of de overgebleven bever op korte termijn een nieuw maatje krijgt, is nog niet bekend. Het Biesboschcentrum werkt wel aan plannen om het beverobservatorium leuker en spannender voor het publiek te maken.

Dode bever in de Biesbosch
De ongelukkige bever