Schiphol is vliegtuigspotters zat

Schiphol wil de wildgroei aan vliegtuigspotters rondom de luchthaven beperken. Sinds de opening van de Polderbaan begin 2003 zijn de spotters te vinden op allerlei 'verboden' plekken. Dat heeft te maken met de aanleg van de A5 een paar maanden daarvoor, waardoor ze niet meer terecht kunnen rondom de Zwanenburgbaan, en het feit dat er bij de Polderbaan geen voorzieningen voor de spotters aanwezig zijn.

De verhoogde terreurdreiging speelt volgens woordvoerder R. Wever van Schiphol een rol bij de plannen, hoewel van een acuut gevaar op de luchthaven geen sprake is. Vooral op dagen met mooi weer stromen de dagjesmensen en de vliegtuigspotters toe. Dit leidt tot verkeersproblemen en een groeiende overlast voor buurtbewoners.

Officieel heeft Schiphol drie spottersplekken: het Panoramaterras, bij parkeerplekken langs de Kaagbaan en naast de Buitenveldertbaan. "In samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer bekijken we of het beter is het aantal locaties voor vliegtuigspotters te beperken'', bevestigde de woordvoerder van de luchthaven.