Microsoft geeft informatie Xbox 360 vrij

Microsoft heeft op de Games Convention in Leipzig de prijs en andere informatie van de Xbox 360 bekend gemaakt. De spelcomputer zal uitgegeven worden in twee bundels: Eén met alleen de spelcomputer en een ander met extra accessoires.

De uitgebreide set zal bestaan uit een Xbox 360, een harde schijf van 20 GB, een draadloze joypad, headset, afstandsbediening en diverse kabels voor zowel netwerkaansluiting en High Definition TV. De prijs voor de bundel zal 399 dollar worden. Voor wie die extra's niet wil is er ook nog een Core System-bundel met alleen de Xbox 360 en joypad. Dat pakket is aanzienlijk goedkoper en gaat 299 dollar kosten.

Microsoft maakte nog geen precieze releasedatum van de Xbox 360 voor Europa bekend. Microsoft zal dat waarschijnlijk onthullen op de X05 in oktober. Het bedrijf zegt het volste vertrouwen te hebben dat de Xbox 360-consoles als warme broodjes over de toonbank gaan als de console wordt uitgebracht.

Microsoft zegt dat de Xbox 360 een multimedia-apparaat is. Tijdens de demonstratie werd een iPod gelinkt aan de console om zo muziek (tijdens het gamen) over te zetten. Ook andere apparaten zoals digitale camera's en MP3-spelers worden ondersteund.

Voor meer Gamesnieuws kijk je op FOK!games!