Vader Abraham lanceert Smurfenlied in nieuwe versie

Smurfenlied versie 2005Vader Abraham blaast zijn grootste hit uit het verleden, Het Smurfenlied, nieuw leven in. Het wordt een samenwerking met de Belgische Ambiance act Dynamite, wellicht bekend van de nummers ''Al wie da nie springt is homofiel'', ''Sex met die blonde'' en ''Ik heb een Toeter op mijn waterscooter''.

Het waren de Vlamingen zelf die Vader Abraham (Pierre Kartner) benaderden om een nieuwe versie op te nemen. Deze week dook hij met de dames en heren van Dynamite de studio in, en eind deze week komt het nummer op cd-single uit.

Met het Smurfenlied scoorde 'Pierre' Abraham in 1977 een nummer één hit in de Top 40. Hij nam het nummer vervolgens in een groot aantal talen op en bereikte zo onder meer de Duitse, Engelse (nr. 2 in '78 in UK top 40), Spaanse, Scandinavische, Australische en Zuid-Amerikaanse hitparades (in diverse landen nr. 1). Wereldwijd zette hij 20 miljoen exemplaren van de single weg. Kartner hoopt dat zijn nieuwe versie in 2005 een zomerhit zal worden in Nederland en Vlaanderen.


De Spaanstalige versie uit de jaren 70