Aanslag ETA op vliegveld Zaragoza

Icoon Buitenlands nieuwsDe Baskische afscheidingsbeweging ETA heeft vandaag tenminste één granaat laten ontploffen in de buurt van een vliegveld bij de stad Zaragoza. Dit heeft de Spaanse overheid bekend gemaakt.

Niemand raakte bij de ontploffing gewond. Het vliegveld was reeds ontruimd, omdat de overheid een telefoontje had gekregen dat er tussen 12.00 uur en 14.00 uur een projectiel zou ontploffen bij het vliegveld van Zaragoza. Het telefoontje zou gepleegd zijn 'uit naam van ETA'. De explosie vond uiteindelijk plaats rond 12.30 uur.

Dat uur waren er geen vluchten gepland vanaf het vliegveld, dus er waren weinig reizigers aanwezig. Een inkomende vlucht moest uitwijken naar het naastgelegen vliegveld van de luchtmacht.

De Spaanse krant Gara, vaak door de ETA ingelicht over terroristische aanslagen, meldde dat twee mortiergranaten ontploft zouden zijn. Een woordvoerder van de overheid kon dit niet bevestigen, maar zei wel dat de politie 'tenminste één inslagkrater' had gevonden, alsmede drie granaatwerpers in de buurt van het vliegveld.