[update] Zwaar onweer trok over Nederland

yohan.nl en geldropse_polleke hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het KNMI waarschuwt watersporters, strandgasten en wandelaars bedacht te zijn op fikse onweersbuien die in de loop van de middag van het zuidwesten naar het noordoosten over Nederland trekken. Naast windstoten tot 90 kilometer per uur kan plaatselijk zéér veel regen vallen.

Boven Frankrijk ontstonden aan het begin van de middag zware onweersbuien die nu richting Nederland drijven.


Dreigende wolken drijven bij Noordwijkerhout het land binnen. (Foto FOK!-user CittaR)

Meer foto's van CittaR.


Onweersbuien rond 16:30

Actuele onweerssituatie op deze site.

Update 23:20
Het onweer is inmiddels over Nederland heengetrokken en zorgde voor de nodige overlast. In Amsterdam en Den Haag werd het openbaar vervoer door blikseminslag verstoord. Het metrovervoer in Amsterdam lag de hele avond stil omdat de wissels en seinen niet meer waren aan te sturen.

Van en naar Den Haag Centraal Station konden vanavond de trams enkele uren niet rijden door blikseminslag. Bij Schiphol ontstond vertraging voor inkomende vluchten. Vanwege zware windstoten en gevaar voor bliksem was maar één landingsbaan open.

De avondspits was door het noodweer twee keer zo druk als anders, vooral door hevige regen en hagel tijdens onweersbuien.

Het KNMI verwacht voor vannacht geen onweer meer. Het wordt vrijwel overal droog. De komende dagen worden wisselvallig met van tijd tot tijd zon en een paar buien. De maxima zullen rond de 16 of 17 graden liggen.

-
Onweerwolkenfoto's uit Katwijk.
Onweerwolkenfoto's uit Dokkum.