Vliegtuig Onur Air lekt kerosine

Kjew, IntruderAlert, sjorti, FortunaHome, Louterman, Gerwin7, Ewaldus, Ronhui, Polderdijk, Aka-Zigor en Keromane hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Op het vliegveld van Eindhoven is een vliegtuig van de Turkse maatschappij Onur Air vanochtend aan de grond gehouden. Het toestel dat wilde vertrekken naar het Turkse Antalya lekte namelijk kerosine. Dat gebeurde toen het vliegtuig nog op het platform stond. "Ik zag vanuit mijn kantoor de brandstof lekken uit een van de vleugels", zo zei Directeur B. de Boer van de regionale luchthaven. De 138 inzittenden en vijf man personeel van het toestel konden het vliegtuig normaal verlaten. Zij zijn opgevangen op het vliegveld en krijgen zonodig vervangend vervoer.

De brandweer zette het gebied rond het vliegtuig af. Het lek is na korte tijd gedicht. Onderzoek van de Verkeer en Waterstaat (IVW) moet uitwijzen waardoor het probleem is ontstaan. Volgens een woordvoerder van de inspectie is er een behoorlijke hoeveelheid brandstof gelekt, vermoedelijk uit de vulopening.

Een woordvoerder van Onur Air zegt geen idee te hebben wat er is gebeurd. "Onze technici onderzoeken de zaak. Pas als dat onderzoek is afgerond, weten we meer. Dit kan iedereen gebeuren".

Onlangs nog kreeg de maatschappij een vliegverbod van twee weken nadat er een aantal gebreken bij Onur-toestellen waren geconstateerd. Na het indienen van een actieplan en in overleg met de Turkse luchtvaartinspectie gaf de IVW vorige week dinsdag Onur het groene licht, onder voorwaarde dat de maatschappij wel onder verscherpt toezicht zou blijven staan.