Rumsfeld wilde Cessna uit de lucht laten schieten

peperkamp had ons via de nieuws-submit te melden:

Cessna WashingtonDe Cessna die twee weken geleden het verboden luchtruim boven Washington binnenvloog was bijna uit de lucht geschoten. Volgens The Washingon Post, die zich baseert op anonieme bronnen binnen het Pentagon, had minister van Defensie Donald Rumsfeld daarvoor persoonlijk opdracht gegeven. Op het laatste moment keerde het vliegtuigje nadat er lichtkogels waren afgevuurd.

Nadat de Cessna het Witte Huis en het Capitool tot op 5 kilometer genaderd was brak er paniek uit, en werden de regeringsgebouwen in allerijl ontruimd. Toen twee F16-gevechtsvliegtuigen er niet in slaagden radiocontact te maken werd besloten tot ingrijpen. Volgens een functionaris zou het nog '15 tot 20 seconden' hebben geduurd voordat het vliegtuigje was neergehaald. De F16's wisten het toestel echter te dwingen om op een kleine luchthaven in de buurt van Washington te landen.

De beide inzittenden, een piloot en zijn leerling die onderweg waren naar een vliegshow, werden na verhoor weer vrijgelaten. De piloot is wel zijn vliegbrevet voorlopig kwijtgeraakt.