Salaris baas Nuon stijgt 42 procent

Davey_T had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon economisch nieuws Terwijl de prijzen van gas, water en electra ieder jaar fors toenemen, blijkt ook het salaris van de topman van energieleverancier Nuon flink te zijn gestegen. Directeur Ludo van Halderen wordt met zijn recente beloning van 1,4 miljoen euro ťťn van de best betaalde bestuurders in de publieke sector in Nederland.

In 2004 zag van Halderen zijn salaris met 42 procent stijgen tot een bedrag van 815.195 euro. Dit is exclusief een eenmalige pensioenstorting van 599 duizend euro. Dat meldt de Volkskrant donderdag.

Van Halderen verdient fors meer dan andere bestuurders in de publieke sector. Ter vergelijking: de topman van Schiphol, Gerlach Cerfontaine, kreeg vorig jaar 602.000 euro bijgeschreven en de topman van de Nederlandse Spoorwegen 618.000 euro.

De provincie Gelderland heeft een extra vergadering ingelast na het bekend worden van deze gegevens. De provincie bezit 42 procent van de aandelen in het energiebedrijf. Vorig jaar drong Gelderland nog aan op terughoudendheid in de uitkering van bonussen, omdat de administratie bij Nuon verre van vlekkeloos verloopt. De aandeelhouders van Noord-Holland en Gelderland onthouden zich van commentaar.