Maleisië, Rusland en China bovenaan piraterijlijst

Icoon Games nieuwsEen onderzoek van de Entertainment Software Association (ESA) noemt Maleisië, Rusland en China als voornaamste vrijhavens voor softwarepiraterij ter wereld. Het jaarlijkse rapport van de International Intellectual Property Alliance (IIPA) beschrijft de mate waarin illegaal gekopieerde software gebruikt wordt zijnde 80% en zelfs 90% in delen van Azië, Oost-Europa, het Midden Oosten en Centraal en Zuid Amerika.

Het rapport wijst Maleisië aan als 's werelds grootste producent en exporteur van in fabrieken geproduceerde illegale CD's, met China als de nummer één op het gebied van nagemaakte cartridge-gebaseerde producten (bijvoorbeeld GBA-games). Daarbij merkt het rapport op dat in China 90% van de software, muziek en films illegaal gekopieerd is. De oorzaak hiervan is gelegen in de maandendurende controles van de communistische partij op de politieke inhoud van media, waardoor aan piraten een exclusieve periode van distributie geboden wordt.

Rusland, waar criminele syndicaten complete fabrieken runnen die honderden miljoenen disks per jaar produceren, blijft ondertussen de grootste exporteur van gekopieerde CD-R's en DVD-R's. Andere landen met hoge piraterijcijfers zijn India (86%), Brazilië (74%) en Saudi Arabië (68%).

"Ondanks alle inzet van de Amerikaanse regering door de jaren heen is er nog steeds weinig veranderd, daar de betreffende landen hun verplichtingen blijven ontwijken om het intellectuele eigendom te beschermen," aldus Doug Lowenstein, voorzitter van de ESA. "We hopen dat dit rapport de Amerikaanse regering ertoe zal bewegen om nog meer druk uit te oefenen. Onze industrie doet substantiële bijdragen aan de Amerikaanse economie, maar piraterij sluit potentiële nieuwe markten af. Hierdoor zijn de bijdragen van de entertainmentsoftware-industrie aan de Amerikaanse economie minder groot dan mogelijk."

-
Voor meer gamesnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Games.