Boek 'De Broncode' wordt verfilmd

vries750 had ons via de nieuws-submit te melden:

De Broncode'De Broncode' van auteur Eric Smit wordt verfilmd. Het boek gaat over uitvinder Jan Sloot die beweerde een revolutionaire coderingstechnologie te hebben ontwikkeld. Pieter Kuijpers gaat de regie voeren. Eind 2006 / begin 2007 moet in film in de bioscopen draaien.

Uitvinder Sloot vond een techniek uit die data heel klein kon maken zodat deze makkelijk afgespeeld en verstuurd kon worden. Hij trok met de vinding de aandacht van topman Roel Pieper van Philips. In 1999, kort na Piepers afscheid bij het elektronicaconcern, presenteerde hij het in Silicon Valley in de Verenigde Staten, het walahalla van technologie. De investeerders waren lovend, het grote geld zou binnenstromen. Sloot overleed echter en nam zijn ontdekking mee het graf in.

Dertien filmmaatschappijen hadden interesse getoond voor de verfilming, waaronder een aantal buitenlandse en de vermoorde cineast Theo van Gogh. "Uiteindelijk is voor Rinkel Film gekozen, omdat er meteen interactie was tussen de regisseur en mij", aldus Smit. De schrijver is gevraagd betrokken te blijven bij het project. Een klein rolletje in de film ziet hij ook wel zitten. "Als barman misschien, of als iemand die Pieper lastig valt op straat."

De opnames beginnen in 2006. Wie de hoofdrollen gaan spelen, is nog niet bekend.