Naaktfoto's 13-jarige scholiere on-line gezet

DarkShine had ons via de nieuws-submit te melden:

Van een 13-jarige scholiere van scholengemeenschap Groenewald in het Limburgse Stein zijn vorige week naaktfoto's gepubliceerd op internet. Op een paar foto's staat het meisje met ontbloot bovenlijf. Volgens de scholiere waren de foto's bestemd voor privégebruik.

Het meisje zegt niet te weten wie de foto's on-line heeft geplaatst. Ten minste op twee websites verschenen de afbeeldingen. Op één ervan kon men middels een gastenboek reageren, alwaar veel bezoekers beledigende boodschappen hadden achtergelaten. Ook waren bij de foto's schunnige bijschriften geplaatst. Die sites zijn off-line gehaald.

Veel leerlingen van het Groenewald hebben bovendien de foto's in hun e-mailbox ontvangen. Eén leerling werd zelfs met een uitgeprint exemplaar op het schoolplein betrapt. Het slachtoffer heeft zich in eerste instantie ziek gemeld, maar gaat inmiddels weer naar school.

Het meisje heeft zich wel bij de politie gemeld maar officieel nog geen aangifte gedaan. Volgens een woordvoerder is ook moeilijk te achterhalen waar de foto's vandaan komen. Als ze eenmaal op internet staan verspreidt het zich als het ware vanzelf. De één stuurt de foto's weer door aan een ander.

-
Linkje naar de foto's mag (behoort zelfs) achterwege te blijven in reacties.