Film over Lance Armstrong op komst

Er zal een film worden gemaakt over het leven van Lance Armstrong. Matt Damon zal de rol van de Amerikaanse wielrenner vertolken. De biopic zal worden geproduceerd door Frank Marshall, bekend van onder andere de productie van Signs en The Sixth Sense.

De 32-jarige Armstrong heeft al een turbulent leven achter de rug. Zo werd hij in 1993 op jonge leeftijd wereldkampioen wielrennen op de weg, maar beleefde hij een dieptepunt toen in 1996 een agressieve vorm van kanker bij hem werd geconstateerd. De Texaan wist de ziekte echter te overwinnen en keerde sterker dan ooit terug.

In 1999 won Armstrong zijn eerste Tour de France en hij herhaalde zijn kunststukje jaar na jaar. Ook in de afgelopen Tour heerste de US Postal-renner weer met grote overmacht. Armstrong is de enige in de geschiedenis die het gepresteerd heeft om de ronde zes maal te winnen.

Eerder verschenen van Armstrong de biografieën 'Door de pijngrens' en 'Elke seconde telt'. Wanneer de film op het witte doek zal verschijnen is nog niet bekend gemaakt.