Fransen somber over lot bergbeklimmer

koeroy had ons via de nieuws-submit te melden:

De reddingsdienst in het Franse Chamonix hoopt woensdag hun zoektocht naar de Nederlandse bergbeklimmer die sinds zaterdag vermist wordt voort te kunnen zetten. De commandant van de plaatselijke politie, Nicolas Bonneville, toonde zich dinsdag zeer pessimistisch over het lot van de vermiste Nederlander en diens Franse gids.

Maandag was het weer te slecht om naar de 29-jarige Nederlander en zijn 57-jarig Franse gids te zoeken. Woensdagochtend hoopt de reddingsdienst het gebied waar de twee zich mogelijk bevinden vanuit een helikopter te kunnen bekijken. Het zicht is dan waarschijnlijk beter dan op dinsdag. Er heerst volgens Bonneville nog altijd lawinegevaar. Dat bemoeilijkt het reddingswerk.

De commandant is zeer pessimistisch over de overlevingskansen van het duo. "We hebben het over een hoogte van tegen de 4000 meter en daar is het overdag al beneden het vriespunt.", aldus Bonneville.

Zaterdag was de Utrechter met een groep de hoogste berg van Europa aan het beklimmen. Toen de man erg vermoeid raakte besloot zijn gids hem naar beneden te brengen. Tijdens de afdaling werd het duo overvallen door een lawine. De reddingsdienst heeft zaterdagavond en de hele zondag naar de twee gezocht. De gids was volgens de commandant zeer ervaren.