[update] Dader Tiel was lid schietvereniging

Nijmegen_online had ons via de nieuws-submit te melden:

De man die donderdagavond in een winkelcentrum in Tiel zijn ex-vriendin en twee bekenden neerschoot was lid van een schietvereniging. Dat meldt teamchef Garssen van de politie. Om die reden was de man in het bezit van een legaal vuurwapen. In de nacht van donderdag op vrijdag is huiszoeking gedaan in de woning van de man. Daarbij is onder meer munitie gevonden en in beslag genomen.

Bij de schietpartij kwamen drie personen om, waaronder de dader zelf. De vierde persoon zou vandaag in een ziekenhuis in Nijmegen overleden zijn. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Rijswijk voert dit weekend sectie uit op de lichamen van de vrouw en de twee mannen. Daaruit moet volgens Garssen blijken of iedereen door kogels uit hetzelfde wapen om het leven is gekomen.

Update 18:25 uur:
Het ANP meldt dat de vierde persoon, een 26-jarige vrouw, vanmiddag aan haar verwondingen is overleden. De aanleiding van de schietpartij ligt in de relatiesfeer. De vermoedelijke dader en de 29-jarige vrouw hadden eerder dit jaar hun relatie verbroken. Bij de verdeling van de spullen van het stel ontstonden moeilijkheden, waar de politie toen ook al aan te pas moest komen. Dat leek toen goed afgelopen.

Alle slachtoffers zijn volgens de politie Nederlander en komen uit de omgeving van Tiel en Nijmegen. Het is niet duidelijk of het viertal elkaar toevallig tegen het lijf liep in het winkelcentrum. Ook is niet duidelijk of er eerder bedreigingen zijn geuit door de vermoedelijke dader.