[update] Arjen Robben mist misschien EK

Het wordt een race tegen de klok voor de PSV-aanvaller Arjen Robben. Na een tweede hamstringblessure binnen een maand mist de talentvolle voetballer wellicht het EK in Portugal. Vaststaat dat Robben niet meer in actie komt voor PSV. Na dit seizoen vertrekt hij naar het Engelse Chelsea.

Volgens zijn vader en zaakwaarnemer Hans Robben had de medische staf van PSV Arjen in bescherming moeten nemen bij het herstel van zijn eerste hamstringblessure. Clubarts Cees-Rein van den Hoogenband vindt dat de club geen blaam treft. De terugkeer van de jonge international in de wedstrijd tegen Groningen zondag duurde echter nog geen kwartier. De MRI-scan toonde een scheurtje in de hamstring van drie centimeter, net boven de oude wond.

Volgens Van den Hoogenband valt de herstelperiode bij een dergelijke spierblessure niet te voorspellen. 'Het blijft nattevingerwerk. Er is nauwelijks wetenschappelijk onderzoek gedaan, terwijl ook de Europese topclubs binnen de G-14 een forse toename van het aantal spierblessures signaleren.' Op de training leek Robben alles weer te kunnen.

Robben heeft zich erbij neergelegd dat hij niet meer in actie komt voor PSV. Met trainer Hiddink wil hij een revalidatie-route gaan uitstippelen zodat hij op het EK toch voor Oranje kan uitkomen.

Update 21:35 uur
Arjen Robben zal minimaal zes weken uitgeschakeld zijn. Op dinsdag 15 juni, vandaag over negen weken, speelt Oranje zijn eerste EK-wedstrijd tegen Duitsland. Het ANP meldt dat trainer Guus Hiddink het functioneren van de medische staf van PSV wil evalueren. "We moeten deze zaak gewoon volwassen aanpakken. Indien nodig moeten we de vinger op de zere plek leggen", zegt de oefenmeester in een reactie.

Arjen Robben minimaal 6 weken aan de kant
De blessure van Robben in beeld


-
Zie voor meer voetbalnieuws de FOK!Voetbalmanager