'17-jarige dood na ruzie over wietkweken'

De dodelijke steekpartij afgelopen woensdag in Heerhugowaard, waarbij een 17-jarige jongen noodlottig getroffen werd, houdt vermoedelijk verband met ruzie over een wietkwekerij. De politie arresteerde na de steekpartij vijf verdachten: drie Alkmaarders van 18 jaar en twee mannen van 26 en 32 jaar uit Heerhugowaard. De oudste arrestant wordt doodslag ten laste gelegd.

De steekpartij vond plaats in een woning aan de Veenhuizerweg in Heerhugowaard. Een buurtbewoner die de huurder van die woning goed kent vertelt. ''In het huis stonden wietplantjes te bloeien. Ze waren voor eigen gebruik gekweekt. Maar kennelijk zinde deze huisplantage de huurder niet langer. Hij wilde de wiet opruimen. Die mening werd niet gedeeld door anderen die over de wietplantjes wat te vertellen hadden. Het leidde tot een ruzie waarbij het dodelijke slachtoffer viel.''.

Het slachtoffer is de 17-jarige Youssef el Mansour uit Alkmaar. De in Nederland geboren jongen van Marokkaanse ouders komt uit een gezin met zeven broers. Youssef was de ťťn-na-jongste. Hij was leerling van het Horizon College in Heerhugowaard waar hij de deeltijdopleiding commercieel medewerker volgde. Het slachtoffer stond op school bekend als een rustige leerling die redelijk wat vrienden had.

In het Noordhollands Dagblad verschenen vandaag verscheidene overlijdensadvertenties met foto's van het slachtoffer. Meerdere daarvan waren ondertekend met Nederlandse (meisjes)namen. Het lichaam van Youssef is gisteren door justitie vrijgegeven en overgebracht naar een uitvaartcentrum in Amsterdam. Daar kunnen medeleerlingen maandag afscheid nemen. Hierna worden de stoffelijke resten overgevlogen naar Marokko waar hij volgende week ter aarde wordt besteld.