"Betalende coureurs devalueren Formule 1"

Coureurs die voor hun plekje bij een team in de Formule 1 betalen degraderen de sport. Dat zegt voormalig F1-coureur Allan McNish.

De Schot was in de race voor een stoeltje bij Jordan, maar dat team viel uiteindelijk voor de vijf miljoen dollar die Giorgio Pantano met zich mee wilde brengen. Ook bij andere teams was dit het geval. De in de Formule 1 onervaren coureurs Zsolt Baumgartner and Gianmaria Bruni namen voor Minardi gezamelijk veertien miljoen dollar mee.

De Formule 1 zou de top van de racesporten moeten zijn, maar volgens McNish worden goede rijders vervangen door coureurs met weinig ervaring doordat die geld met zich meebrengen. "Dat is niet goed," aldus de coureur die zelf in 2002 debuteerde bij Toyota en vorig jaar een testrol bij Renault vervulde. Volgens hem zal de kracht van de sport verminderen, tenzij er grote stappen worden ondernomen.

F1-bazen Eddie Jordan en Paul Stoddart gaven McNish de kans om te racen, maar stelden wel dat hij daarvoor financiers in de arm zou moeten nemen. Dat weigerde de Schot echter. "Ik heb nooit betaald, en zal ook nooit betalen om in een auto te racen."

Meer F1-nieuws vind je op de FOK! F1manager!