[update] Opnieuw bom gevonden in Madrid

Een dag na de terreuraanslagen in Madrid is er opnieuw een bom gevonden. Dat melden de autoriteiten in de Spaanse hoofdstad. De bom werd gevonden onder een stapel bagage die was verzameld na de aanslagen van gisteren.

Het explosief is inmiddels onschadelijk gemaakt. Het zat in een weekendtas verstopt. Bij toeval kwamen de autoriteiten tot de ontdekking dat er een bom inzat. Dit was het geval, toen er een mobiele telefoon afging. Het signaal van de telefoon had het explosief mogelijk tot ontploffing moeten brengen, maar het mechanisme faalde.

In Spanje wordt vanavond een groot protest gehouden tegen de aanslagen. Naar verwachting zullen honderdduizenden Spanjaarden hierin meelopen. Premier Aznar heeft hier gisteren toe opgeroepen, ook zijn er drie dagen van nationale rouw afgekondigd. Ook gisteren waren er al diverse stille tochten. Ook protesteerden mensen op het station en werden er kaarsjes gebrand.

Update 12:36 uur

De Spaanse televisie heeft zojuist gemeld dat het treinstation Atocha opnieuw is geëvacueerd. Nadere gegevens ontbreken nog.

Update 17.30 uur

Het station Atocha blijkt ontruimd te zijn na een telefonische bommelding. Hoewel de melding vals was, is het station nog niet toegankelijk voor publiek.