Taiwanese oppositie vergelijkt president met Hitler

Dat het in sommige landen heel normaal gevonden wordt om in een politieke strijd elkaar zwart te maken, daar raken we zo langzamerhand wel aan gewend. Vandaar dat de oppositie in Taiwan blijkbaar heeft gemeend de politieke strijd naar een nieuw dieptepunt te moeten brengen.

Vandaag heeft zij in de kranten pagina grote advertenties laten plaatsen waarin de zittende president, Chen Sui-bian, wordt vergeleken met Adolf Hitler. De oppositie roept hiermee de Taiwanesen op een einde te maken aan het 'dictatorschap' van Chen.

Op dit moment laten de peilingen een nek-aan-nekrace zien tussen Chen en de belangrijkste oppositiekandidaat. De actie is waarschijnlijk mede ingegeven door het feit dat Lien Chan eerder nog ruim voor lag op zijn opponent en deze voorsprong gedurende de campagne nagenoeg heeft zien verdwijnen. Deze wijze van 'promotie' werd overigens ingezet door Chen zelf, door het plaatsen van advertenties waarin z'n eigen portret werd geflankeerd door foto's van Winston Churchill en John F. Kennedy, onder de vermelding dat "Alleen ware leiders weten wat vrede betekent."