Cel na aanhouden dief met traangas

In Emmeloord is de 21-jarige zoon van C-1000 supermarkteigenaar Greidanus in de cel gezet wegens gebruik én bezit van verboden wapens, nadat hij een agressieve winkeldief met traangas had overmeesterd. De 48-jarige winkeldief, met een ellenlang strafblad, bedreigde de vader en broer van Simeon Greidanus met een 30 centimeter lang mes.

Simeon werd zeven uur vastgehouden in een politiecel, pal naast de agressieve veelpleger. ''Een junk, die al ruim tien jaar winkels besteelt. Onvoorstelbaar!,'' zo zegt de getergde Simeon, na zijn vrijlating. ''Op het bureau werd ik gefouilleerd en moest al mijn spullen afgeven, zoals ringen, geld, maar ook mijn schoenen. Plotseling was ik de crimineel. Ik werd nota bene gefouilleerd in bijzijn van de verdachte, die mij met de dood bleef bedreigen. Hij zou mijn hele familie iets aandoen, bleef hij maar roepen vanuit zijn cel''.

Hoofdcommissaris Eringain zegt in een reactie het toe te juichen als burgers dieven aanhouden ''Maar we trekken de grens als burgers zélf ook strafbare feiten plegen.''