Oranjes niet meer in top rijksten van NL

De rijkdom van de koninklijke familie is jarenlang te hoog getaxeerd. De familie is dan ook aanzienlijk gezakt op de lijst van 500 rijkste Nederlanders. Dat blijkt uit de nieuwste editie van de Quote 500.

De familie van Oranje-Nassau staat niet langer in de toptien van de Quote 500. In het Jaarlijkse overzicht van de rijkste Nederlanders neemt de koninklijke familie een bescheiden 15de plek in.

Dat komt door prins Bernhard. Die belde dit voorjaar naar Forbes omdat het Amerikaanse blad de Oranjes te hoog had ingeschat. Naar aanleiding daarvan schatte Quote het vermogen van de Oranjes op 2,6 miljard euro. Dat was goed voor plek drie. De schatting is nu 1 miljard en daarmee komen de Oranjes op plek 15.

Het gezamenlijk vermogen van de 500 rijkste Nederlanders is afgelopen jaar negen procent gestegen. Dit ondanks de economische tegenwind. De vijfhonderd vermogenden bezitten tezamen 90,3 miljard euro. De hekkensluiter op de lijst beheert 36 miljoen euro, waarmee de drempel om op de lijst te verschijnen hoger dan ooit ligt. De laatste plek is gereserveerd voor Patrick Kluivert.