"Maya's hadden geen contact met aliens"


Het deksel van de grafkist van koning Pacal

Geleerden hebben vandaag in de Arizona Republic gezegd dat het zeer twijfelachtig is dat de Maya's contact met buitenaardse wezens hadden. Sommigen zeggen dat bovenstaande Maya-plakkaat een astronaut voorstelt die in een soort raket zit.

In 1949 ontdekte de Mexicaanse archeoloog Alberto Ruiz Lhullier een trap die naar het midden van een piramide leidde. Na drie jaar onderzoek in die piramide, genaamd De Temple of Inscriptions in Palenque, Mexico, bereikte hij de graftombe. Daar trof hij een grafkist aan met een uitgekerfde afbeelding vol met versieringen. In de kist lag het skelet van de Maya heerser.

In 1968 opperde de schrijver Erich von Dńniken in zijn boek "Waren de Goden kosmonauten?", dat de Maya's contact hadden met buitenaardse wezens. Deze wezens, afkomstig van Sirius zouden hen kennis hebben gegeven waarmee ze de wiskundige complexen gebouwd hebben. Ook hebben de Maya's een kalender met voorspellingen gemaakt.

Volgens von Dńniken zijn de "Goden van Sirius" niks anders dan buitenaardse wezens. De afbeelding op de grafkist, wat volgens hem een astronaut voorstelt zou hiervan het bewijs zijn.

Geleerden hebben maandag weer nadrukkelijk gezegd dat dit twijfelachtig is. Het lijk is van koning Pacal, en volgens hen is de afbeelding puur symbolisch. Er wordt getoond dat Pacal naar de Onderwereld valt in verwachting van een hergeboorte, aldus de geleerden. Dat het erg op een raket lijkt met een vlammende uitlaat is volgens de geleerden puur toeval.

De Maya's hebben voorspeld dat van 16 augustus tot 15 december 2003 buitengewone dingen zouden gebeuren.