Staphorster krijgt werkstraf voor seksueel misbruik

calvobbes had ons via de newssubmit een geheel herschreven bericht gestuurd, waarvoor onze dank!

Een zestigjarige man uit Staphorst is in hoger beroep veroordeeld tot één jaar cel en 180 uur werkstraf wegens seksueel misbruik van zijn eigen dochter. De man, tevens gemeenteraadslid van de SGP, zou haar tussen 1989 en 1994 meerdere keren onzedelijk hebben betast.

De vader had, volgens hemzelf, een goede reden voor de onzedelijke betastingen: Hij had een "onbedwingbare biologische belangstelling voor het maagdenvlies" en besloot dat bij zijn eigen dochter te bekijken.

Zijn dochter deed pas op twintig jarige leeftijd aangifte van misbruik. Volgens de officier van justitie was dat een teken van de impact die de handelingen op haar hadden.

Volgens de advocaat van de verdachte was er niet genoeg bewijs voor ontucht. De advocaat achtte het mogelijk om iemand op een dergelijke manier te betasten zonder dat er sprake was van seks. De rechter in Arnhem was het daar niet mee eens en veroordeelde de man naast de werkstraf tot één jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Aangezien de man al vier maanden in de cel heeft gezeten, werd de man vrijgelaten.