Martial arts expert doodt twee overvallers

Een Chinese 'martial arts expert' is in verzekerde bewaring gesteld nadat hij vier (met messen bewapende) overvallers aanviel, waarbij hij er twee doodde en een derde zwaar verwondde.

De 28-jarige man, bekend als 'De Dokter' door zijn praktijk in acupunctuur en traditionele Chinese medicijnen, ontfutselde één van de overvallers zijn mes en verraste de hele groep door de agressiviteit van zijn aanval.

De slachtpartij, een Quentin Tarantino film waardig, begon vrijdag kort voor middernacht toen vier mannen aanklopten bij het appartement van een Chinese kapster in het centrum van Empoli.

De kapster, haar assistente en 'De Dokter', die allemaal in hetzelfde pand werken, werden overmeesterd en vastgebonden waarna de groep het pand doorzocht.

Teleurgesteld over de magere buit begonnen de overvallers de twee vrouwen met verkrachting te bedreigen, als ze niet zouden vertellen waar ze de rest van het geld verborgen hielden.

Op dat moment wist de dokter zich te bevrijden, een mes te bemachtigen van een overvaller en een serie van dodelijke steekwonden toe te brengen.

Het lichaam van één overvaller, die in het hart was gestoken, werd op de trappen gevonden. Een tweede overvaller bloedde op straat dood door een beenwond en een derde man ligt in het ziekenhuis met een doorboorde long.

De politierechter van Empoli onderzoekt nu of bij dit geval van zelfverdediging buitensporig geweld is gebruikt.

Met dank aan Hawk die het bericht heeft vertaald en herschreven.