Geboorte eerste witte tijgers in Nederland

In Dierenpark Amersfoort zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee witte tijgers geboren. Het is voor het eerst dat deze zeldzame dieren in Nederland worden geboren.

De witte tijgers zijn zeldzaam in de natuur, de geboorte is volgens het dierenpark daarom ook uniek. Door hun opvallende vacht hebben de witte tijgers een zwaar leven in de vrije natuur. Ze hebben geen schutkleur, waardoor ze niet goed kunnen jagen en vaak verhongeren. De tijgers zijn overigens geen albino's. Ze hebben een zwarte neus en blauwe ogen.

De moeder van de twee welpjes, Reena, is vijf jaar oud en kwam in 2000 vanuit Frankrijk naar het Dierenpark. Vader Brooklyn is ook vijf jaar oud en komt uit Duitsland. Ook zij zijn beide wit. Begin juni werden de twee aan elkaar voorgesteld. Volgens het dierenpark was het liefde op het eerste gezicht.

De welpjes wegen ongeveer 700 gram en zijn 30 centimeter lang. Volgende week zullen ze voor het eerst hun oogjes openen. Over een maand kunnen bezoekers van de dierentuin de welpjes in levende lijve bewonderen. Tot die tijd moeten ze zich tevreden stellen via een videoscherm in het park of een via de website van het park.