Venlose ontketent revolutie Iers hotel

Wallace had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 21-jarige Maud Sijbers uit Venlo heeft een ware revolutie ontketend in een hotel in de Ierse hoofdstad Dublin, waar ze stage liep. Sijbers trof onder meer keukenpersoneel aan dat niet wist hoe de snijmachine werkte, geen koksmutsen en beschermende kleding droeg en onhygiënisch met het eten omging. Ze schreef daarom zes A4'tjes vol met aanbevelingen, die prompt door de manager van het hotel werden overgenomen. Sijbers werd daarop bevorderd tot supervisor.

Sijbers over het hotel: "Een oud gebouw, niet schoon en niet veilig." Gelukkig wilde de manager van het Mount Herbert Hotel naar haar luisteren. Toch hadden andere collega's hun twijfels: "Een stagiaire die de boel eens flink onder handen neemt, dat wordt niet zomaar geaccepteerd. Ik heb veel moeite moeten doen om hen het nut van mijn voorstellen uit te leggen. Bovendien is het Mount Herbert een echt familiehotel. Het personeel wilde liever vasthouden aan zoals het was", aldus Sijbers.

Eind vorig jaar eindigde haar stage, waarna ze terugkeerde naar Nederland. In april dit jaar ging Sijbers nog eenmaal terug naar het Ierse hotel. Ze wilde kijken of haar aanbevelingen niet in de prullenbak beland waren. Het bleek echter dat haar ideeën alleen maar verder waren uitgekristalliseerd.

Op 29 augustus ontvangt Sijbers, samen met de uitblinkers van 44 andere ROC's in Nederland, de prijs Gilde's Uitblinker, die is bedoeld voor uitzonderlijk goed presterende studenten. De restaurantmanager van het Mount Herbert Hotel vliegt speciaal voor die gelegenheid nog een keer over naar Amsterdam. Sijbers vliegt daarna met hem mee terug naar Dublin, om haar mini-revolutie in het hotel af te ronden. Mocht ze daar klaar zijn, dan heeft ze altijd nog een aanbieding, om assistent-vestigingsmanager van een horeca-bedrijf in het Olympisch Stadion te worden, op zak.