Naaldtampon moet verkrachters tegenhouden

Fogel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een tampon met een naald erop moet verkrachting voorkomen en zou een vrouw de controle teruggeven over haar eigen lichaam. De naald in de tampon zorgt ervoor dat ieder 'object' wat het lichaam op de betreffende plek binnenkomt gestoken wordt.

De gedachte alleen al zal vele mannen er van weerhouden een poging te wagen. Het 'wapen' heeft de naam FemDefence gekregen, en is het resultaat van de kunstenaar Lars Lindells examenwerkstuk voor de kunst- en handwerkhogeschool van Stockholm.

FemDefence ziet er uit, en kan gebruikt worden, als een normale tampon. Maar, zo gauw er aan de voorkant druk op uitgeoefend wordt, komt er een enorm scherpe naald uit die de penis van de verkrachter penetreert.

Voorlopig is er uitsluitend het prototype, maar Lindells vriendin, die op het idee was gekomen, denkt erover om een patent op de uitvinding te nemen. Lindell zelf hoopt dat het niet nodig zal zijn. "Dit is niet de manier om geweld tegen vrouwen tegen te gaan. We moeten het liever doen met een verandering in onze cultuur - maar dat is natuurlijk veel moeilijker. Maar, ik heb wel begrip voor de methode om hard tegen hard te spelen."