Politie zoekt video's van reljongeren

De Haarlemse politie is op zoek naar badgasten die afgelopen zondag in Zandvoort videobeelden en foto's hebben gemaakt van een groep agressieve, uiterst vervelende jongelui, die zich schuldig maakten aan wangedrag.

In de trein uit Zandvoort randde de groep, die uit zo'n tien jongens bestond, een 22-jarige vrouw aan. Op het station in Haarlem sloegen en schopten ze een 28-jarige Haarlemmer totaal in elkaar. Het slachtoffer had de euvele moed gehad om de groep aan te spreken op hun wangedrag: het lastigvallen van omstanders en tegen van alles aanschoppen, maar dat kon hun duidelijk niet bekoren.

Volgens de politie hebben diverse burgers doelbewust opnames gemaakt van de groep raddraaiers die bestond uit jonge Marokkanen. Politiewoordvoerder Dick van Egmond vindt dat een prachtig opsporingsmiddel: ''Dit is een aardige ontwikkeling. Dit zou vaker moeten gebeuren. Het is een kleine moeite voor getuigen om opnamen te maken of een fotootje, zeker met die moderne telefoontjes''.

De politie hoopt dat de attente strandgangers hun video en foto materiaal willen overdragen. Mensen die hun foto's willen afstaan, kunnen bellen met (0900) 88 44.