Duo opgepakt wegens urenlange mishandeling

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Brusselse politie heeft woensdag twee mannen van 22 en 31 jaar aangehouden op verdenking van een urenlange mishandeling van een Pakistaanse man. Ze worden ervan verdacht de 37-jarige Pakistaan gedurende vier tot vijf uur te hebben afgeranseld in een huis in Anderlecht. Dit werd gisteren meegedeeld door het parket van Brussel.

De Pakistaan, die er verscheidene verwondingen aan overgehouden heeft, zegt dat hij sinds zondag enkele kledingzaken in de Brogniezstraat in Anderlecht had bezocht. Op maandagmiddag werd hij door een verkoper uitgenodigd om nog een kledingzaak te bezoeken. De man stemde toe en werd door de verkoper naar een huis gebracht, waar hij vervolgens urenlang door een achttal personen werd afgeranseld, onder meer met een ijzeren staaf.

De man werd pas vrijgelaten nadat zijn aanvallers hem 5.000 euro afhandig hadden gemaakt. Woensdagavond deed het slachtoffer aangifte bij de politie, nadat hij twee van zijn aanvallers had herkend in een winkel aan de Brogniezstraat. Het duo werd daarop aangehouden en is in voorlopige hechtenis genomen in afwachting van verdere stappen van justitie.