Schade door noodweer

strikercrew had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vrijdagavond hebben zware onweersbuien flinke schade aangericht in verschillende delen van ons land. Met name de lijn Boskoop, Bodegraven, Alphen aan den Rijn, Noorden en Leimuiden werd volgens de brandweer zwaar getroffen.

In het plaatsje Noorden werd 6000 vierkante meter kassen vernield. Het treinverkeer werd in de regio gehinderd door omgevallen bomen. Op de Zoetermeer Stadslijn tussen Den Haag en Zoetermeer reden vrijdagavond door de omgewaaide bomen minder treinen. Op de Hofpleinlijn lag om dezelfde reden het treinverkeer enige tijd stil tot aan Leidschendam-Voorburg. Door blikseminslag reden er ook minder treinen tussen Haarlem en Leiden.

In Boskoop waaide een gevel uit een woning. Verder vielen er op verschillende plaatsen bomen op auto's en waaide een aantal auto's tegen elkaar aan. Het heftige noodweer legde ook een schuur tegen de vlakte, waarbij asbest vrijkwam. De brandweer neemt daar de nodige maatregelen om te voorkomen dat het asbest zich verspreidt.

In Den Haag kregen sommige woningen te kampen met wateroverlast doordat rioleringen over liepen. In het Westland werd door een omgewaaide boom een woning getroffen.